Partiscum Mobil Planetárium

Naprendszer-modell összeállítása

Amatőrcsillagász szemnek tetszetős kiadvány jelent meg az újságárusoknál közel két hónappal ezelőtt: egy valódi, működő Naprendszer-modell elemeit tartalmazó, színes, csillagászati ismereteket is tartalmazó sorozat.
2013. október 27. 

A negyedik szám után végre elkezdhető a munka. Az első szám tartalmazta a leírást, melynek segítségével összeállíthatjuk a Naprendszer vázát.

A modell weboldala


Óvatosan csomagoljunk!

A színes kiadványok mellett, korrektül összesütött műanyag borításban találjuk a modell elemeit. Nem árt azonban az óvatosság, hiszen igen apró csavarokat is tartalmaznak az egyes adagok. Szerencsére a kis alkatrészeket ragasztószalaggal rögzítették a csomagoláshoz. A műanyag borítások felvágása előtt nem árt, ha többször is elolvassuk az első szám összeállítási segédletét, hiszem nagyon fontos információkat tartalmaz.

Szerszámok

Aki az újságárusnál veszi meg az egyes számokat, annak gondoskodnia kell az apró imbuszfejű hernyócsavarok, valamint a kereszthornyos, csillagfejű csavarok kezeléséhez szükséges eszközökről. A legtöbb barkácsáruházban kaphatók ilyen készletek, ezekből érdemes a legkisebb méretű elemeket tartalmazót vásárolni. Aki előfizette a kiadványt, annak remélhetően megérkeztek az összeszerelést segítő szerszámok!

És mégis mozog a... Merkúr!

A jó tervezés és kivitelezés miatt szinte lehetetlen eltéveszteni az egyes alkatrészek helyét! A leírás áttanulmányozása után könnyedén összeilleszthető a Naprendszer-modell váza, melyre a következő számokban található elemek kerülnek majd. Az elkészült oszlopon a fogaskerék mozgatásával a rézpöttyökkel borított apró Merkúr máris mozog a Nap csillogó gömbje körül.
A Naprendszer-modell összeállítása