Partiscum Mobil Planetárium

Már áll a Partiscum Csillagda "csontváza"

Az elmúlt hétvége és a hétfő ismét fúrás-faragás-fűrészelés és hasonló remek foglalatosságok között talált. Persze az elmaradhatatlan koraesti zivatar félbeszakította a munkatempót, de már lassan elkezdett testet ölteni a Partiscum Csillagda. Helyére került az összes tartóoszlop, az ajtófélfa, a szemöldökfa, valamint a tetősínt tartó vízszintes zárógerenda egy része. A tetőszerkezet vázlatát sikerült a hegesztést végző jószomszéddal néhány pohár sör mellett megbeszélni. Eredmény: már ő is érti :-)
A képeken jól látszik a Szegedet északról megközelítő morcos viharsáv felhőzete – kissé pszichedelikus külsőt kölcsönözve a csillagda-csontváznak. És hogy csillagászati is legyen a dologban: előttem van a vihar, középen a bódé, hátam mögött a nap nyugszik, északról pedig nem mohásodik a fagerenda, mert le van kenve impregnáló anyaggal.
A további tervek szerint a hétvégén – természetesen ha az égiek is úgy akarják – a külső burkolás, felületkezelés és az ideiglenes védőtető felszerelése következik. Közben új helyet kell keressek a Partiscum Meteorológiai Állomásnak is (de szép neve is van), mert bizony már útjában van a csillagdaépítésnek.
A 24 órában működő állomás adatai itt tekinthetők meg: SZEGED METEOROLÓGIAI ADATOK