Partiscum Mobil Planetárium

Kész a Partiscum Csillagda tetőszerkezete

Az elmúlt hétvége során sikerült megszerkeszteni, és megépíteni a csillagda tetőszerkezetét. Nem is volt olyan nagy feladat, hiszen két remek munkatárs is közreműködött a munkában: Arany Ászok úr, valamint Lord Byron, az eb felügyelte az építést.
Első tervként a tető 20-as zártszelvényből, hegesztéssel készült volna, azonban financiális okok miatt, valamint a könnyítés okán bramac-lécből lett megkonstruálva. Így valóban könnyű szerkezet keletkezett, amit egy ember, és két asszony könnyedén emelt az épület vázára. Sajnos a mai szegedi vihar ismét áthúzta a számításokat, így a szerkezet további munkái, és a bitumenes tetőlemez borítás felhelyezése még várat magára. A hétvége tervei között szerepel még a külső burkolat felhelyezése és időjárásálló bevonatának elkészítése.
Ezt követi majd a belső szerelés, de ez már egy másik történet. Szerencsére az előirányzott költségkeretet eddig nem léptem túl, nagyjából 30eFt-ba került a felhasznált anyag, de a végső számvetést majd az első csillagpróba után fogom megcsinálni.
Persze most jön majd a zsebbenyúlósabb időszak, hiszen a tetőfedésre, a külső burkolásra, a festésre, és a padló valamint távcső állványának elkészítésére nagyobb összeget kell áldozni, de mindent a cél érdekében.
Az elmúlt napok-hetek eseményeit a képfilmen lehet nyomon követni. Remélem, Hegyhátsálon sem lankad a munkakedv, bár ott nagyobb a munkástömeg, és keményebb a tégla.